Kabak Çitmesi

Yayınlanma Mezeler

 ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 kg kabak
  • 1 çay bardağı su
  • pul biber (İsteğe göre)
  • tuz (ݝsteğe göre)
  • yoğurt
  • dövülmüş sarmısak

HAZIRLANIŞI

Sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.

Salça ilave edilir. Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir. Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir. Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır. Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür.