Profiterol

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 2.5 çay bardağı su
  • 50 gr margarin
  • 1.5 subardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişaştası
  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Krema Malzemesi :
  • 3 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • yarım litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya

Çikolata Sosu Malzemesi :

  • 2 bardak su
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı kako
  • 1 fincan şeker
  • 2-3- adet yaprak çikolata (sos istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir)

HAZIRLANIŞI

Hamur :

Su şeker ve margarini kaynatın ve içine un ve nişastayı koyun 1 dakika kadar hepsi pişirilir. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırılır ve İYݝCENE karıştırılır ve yedirilir. Sonra kabartma tozu eklenir. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar yağlanmış tepsiye dizilir. (kabaracağını unutmadan aralıklı dizin) Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip içine kremayı koyun sonra bir tabağa dizip sosunu dökün

Krema :

Un şeker ve yumurta sarısı karıştırılır süt ilave edilerek krema yapılır ev en son yağ ve vanilya konur.Soğuduktan sonra hamurlara konur

Sos :

Nişasta kakao ve şeker karıştırılır sonra su ilave edilerel kıvamı alıncaya kadar kaynatılır, ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde yağ içine konur, ve hazırlanan topların üstüne dökülür