Güllaç 2
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 paket güllaç
-
1 litre süt
-
400 gr. toz şeker
-
1 kahve fincanı gül suyu
-
200 gr. dövülmüş ceviz
-
Yeteri kadar vişne reçeli tanesi
HAZIRLANIŞI
Toz şekerini süte katarak, birlikte 5 dakika kadar kaynatıp, tencereyi ateşten alın. Süt ılınınca güllacın yapraklarını süte batırıp yumuşattıktan sonra içlerine birer tatlı kaşığı ceviz koyarak gül şeklinde sarın. Güllaç güllerini tepsiye dizin. Kalan cevizi üstüne serpin. Ilık şekerli sütü de gezdirin. Güllaçları birer vişne reçeli tanesiyle süsleyin. Güllaç sütü iyice çektikten sonra sofraya getirin. Gülsuyunu sofrada isteyene ikram edebilirsiniz.