Cevizli Revani
ZORLUK:
MALZEMELER
-
3 yumurta
-
1 su bardagı süt
-
1 su bardagı sıvı yağ
-
1 su bardagı şeker
-
1 su bardagı ceviz
-
1 çay kaşıgı karbonat
-
2 su bardağı irmik
-
1 su bardağı un
-
şERBET İÇİN
-
4 su bardagı şeker
-
4 su bardagı su
-
1/2 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor. 170° de 45 dakika pişirin. şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olacak.