Yazdır

Cevizli Revani

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardagı süt
  • 1 su bardagı sıvı yağ
  • 1 su bardagı şeker
  • 1 su bardagı ceviz
  • 1 çay kaşıgı karbonat
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • şERBET İÇݝN
  • 4 su bardagı şeker
  • 4 su bardagı su
  • 1/2 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI

Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor. 170° de 45 dakika pişirin. şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olacak.