Yazdır

Dondurmalı Krokan

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 100 gr soyulmuş badem
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2/3 su bardağı pudra şekeri
  • 400 gr kaymaklı dondurma
  • 200 gr çilek
  • zeytinyağ
  • 4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Bir bıçağı, bir spatülayı ve yaklaşık 9-10 cm. çapındaki 4 adet kaseyi yağlayın.

Kıyılmış bademleri fırında 2-3 dakika kadar kızartın. Toz şekeri bir kapta kavurun, sonra yağlı yüzeye koyun ve spatula yardımıyla yayın. Krokan henüz yumuşakken, yaklaşık 1o-12 cm. çapında düz çelik, paslanmaz kabın içine sığacak şekilde yuvarlaklar halinde kesin.

Krokanı, kapların içine, kenarlarından bastırarak yerleştirin. Soğuduğu zaman kabı ters yüz edip krokanları çıkarın. Kabın biçimini aldıklarını göreceksiniz.

Yıkayıp doğradığınız çilekleri limon suyu ve pudra şekeriyle yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Dondurmadan toplar hazırlayın ve her bir kaseye 3 adet top koyun.

Üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın.