Yazdır

Elmalı Erikli Beze

Yayınlanma Tatlılar

normalZORLUK:

MALZEMELER

  • Beze için
  • 3 yumurta akı
  • 5 çorbakaşığı esmer şeker
  • 5 çorbakaşığı toz şeker
  • İç için :
  • yarım kg kırmızı erik
  • 3 kırmızı eima
  • yarım çaykaşığı tarçın
  • 3 çorbakaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı şekerli su
  • 6 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elmaları soyup kabaca dilimleyin. Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın. Azar azar toz şekeri ilave edin. ݝyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin. Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın. Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin. 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Fazla bekletmeden kremayla servis yapın.