Yazdır

Hindistancevizli Güllaç

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 bardak süt
  • Muhallebı için :
  • 2 bardak süt
  • yarım su bardağı su
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 3/4 kahve fıncanı pirinç unu
  • 2 kahve fıncanı toz hindistancevizi
  • 1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI

Muhallebi için bir tencereye şeker, süt, tuz ve hindistancevizini koyun. Arada bir karıştırarak kaynatın. Diğer bir kapta nişasta ve pirinç ununu karıştırın. Üzerine azar azar su dökerek nişastayı eritin. Bu bulamacı kaynayan şekerli süte katın. Koyulaştığında ocaktan alın.

Güllaç için kaynamış sütle şekeri karıştırın. Büyükçe bir tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını teker teker süte batırıp, bir süre yumuşatın. Çıkartıp, kenarları üste doğru katlayın. Güllacı iki kat yapıp ortasına muhallebi koyun. Dört ucunu brleştirip, bohça şekline getirin. Üzerine toz hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapın.