Yazdır

İrmik Helvası 2

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 500 gr. irmik
  • 1/2 litre süt
  • 1 fincan çam fıstığı
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 500 gr. toz şeker

HAZIRLANIŞI

Kalın dipli bir tencerede margarini eritip, fıstıkları ve irmiği ilave edin. İrmikler pembeleşinceye kadar karıştıra karıştıra kavurun. Çok ağır ateşte, 30 dakika kadar kavurduğunuz irmiğe yarım litre sütü soğuk olarak dökün. Beraberce karıştırıp ateşi iyice kısın ve bu sırada şekerini de katın. Kısık ateşte dibi tutmadan 15 dakika daha tutup, kapağını kapatın ve ateşi söndürerek helvayı demlenmeye bırakın. Helva ılınınca tahta kaşıkla karıştırıp, kabartın. Ilık veya soğuk servis edin.