Yazdır

İrmikli Bohça Tatlısı

Yayınlanma Tatlılar

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı irmik
  • 4,5 su bardağı un
  • kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz

HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeleri birlikte yoğurun. Poğaça büyüklüğünde koparılan hamurların arasına dovülmüş ceviz koyup tekrar poğaça şekli verin, fırında pişirin.

şerbeti için:

4 bardak su

5 bardak şeker

fırından çikardığınz tatlıları soğutun. Hazırladığınız sıcak şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin.

(bir ölçüden ortalama 45 tane elde edilir)