Sağlıklı Bir Hayat için Kepekli Ekmek Tüketin

Yayınlanma Sağlık Yazıları

Amerika’da Prof. Dr.Kris-Etherton ve Philip Mellen tarafından yapılan bir araştırmada, kepekli ekmek tüketen ile kepeksiz ekmek tüketen iki grup karşılaştırıldı. Kepekli ekmek tüketen grupta bulunanlar 3 ayda 5 kilo verirken kandaki CRP (serum, reaktif ve protein) düzeyleri de ortalama yüzde 38 oranında düştü. CRP düzeyinin yüksek olması diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalıklarının ortaya çıkması ve hızla ilerlemesi açısından risk faktörü olarak değerlendiriliyor.

Kepekli ekmek tüketenlerde kalp damar hastalığının yüzde 21 oranında azaldığı belirtiliyor. Araştırma sonuçları 11 şubat 2008 'de "American Journal of Clinical Nutrition"da ve "Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases" dergilerinde yayınlanarak duyuruldu.