Kartopu
ZORLUK:
MALZEMELER
-
7 su bardağı un
-
200 gr margarin
-
3 yemek kaşığı yoğurt
-
4/3 su bardağı sıvı yağ
-
1 paket kabartma tozu
-
3 yemek kaşığı şeker
-
1 adet yumurta
Muhallebisi için:
-
3 Su bardağı süt
-
8 Yemek kaşığı şeker
-
3 Yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Un ve seker tencereye koyulup karıştırılır. Süt ilave edilerek orta hararetli ısıda pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Hamurun Yapılışı :Un elenir, ortasına eritilmiş margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu koyulup orta yumuşaklıkta hamur elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde açılır.İçine kaşık yardımıyla muhallebiden koyup kapatılır. Kapanan kısmı alta gelmek üzere unlanmış tepsiye dizilir. 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ilıyınca üzerine pudra şekeri elenir.