Erzincan Çorbası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
150 gr taze fasulye
-
150 gr kıyma
-
50 gr erişte
-
sarmısak
-
maydanoz
-
dereotu
-
nane
-
yoğurt
HAZIRLANIŞI
Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırıp minik köfteler yapın. Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın. Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun. Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun.
Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandıdığınız yoğurdu ilİ¢ve edin. Bir çorba kaşığı tereyağı eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün.