Fasulye Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 1 soğan
  • 4 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)
  • 4 bardak su
  • 1 domates, rendelenmiş
  • 150 gr taze fasulye (1 bardak)
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1,5 bardak yoğurt
  • 1 yumurta
  • tuz
  • 6 kişilik

HAZIRLANIŞI

Soğanı ince ince kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesi kaynayan karışıma ekleyin. Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin.

Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın. Yoğutlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin.

Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz.