Grabür Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • 8 kişilik
  • 2 adet iri soğan
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 2 adet iri patates
  • 1 adet iri havuç
  • 1 küçük kereviz
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 küçük kereviz
  • 15 adet ayşe fasulye
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 12 su bardağı et suyu

HAZIRLANIŞI

Soğanı piyaz gibi doğrayın. Diğer sebzeleri de yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra soğanı ve diğer sebzeleri ilave edin. 5 dakika orta ateşte karıştırarak kavurun. Sonra unu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tuzunu ve suyunu ilave edip bir saat pişirin. Sonra püre makinasından geçirin. Bu çorbada patlıcan hariç mevsime uyan ne sebze varsa onunla yapabilirsiniz.