Havuçlu Pirinç Çorbası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
(6 kişilik)
-
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
-
1 orta boy soğan
-
1 çorba kaşığı margarin
-
5 bardak tavuk suyu
-
2 orta boy havuç
-
Yarım çay kaşığı beyaz biber
-
1 çorba kaşığı ekşi krema
-
Garnitür olarak maydanoz veya nane
HAZIRLANIŞI
Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.