Havuçlu Pirinç Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • (6 kişilik)
  • 2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 5 bardak tavuk suyu
  • 2 orta boy havuç
  • Yarım çay kaşığı beyaz biber
  • 1 çorba kaşığı ekşi krema
  • Garnitür olarak maydanoz veya nane

HAZIRLANIŞI

Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.