Ispanak Çorbasi

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 1 kg yıkanıp ayıklanmış ıspanak
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı un
  • 1/2 kg kilo süt
  • 2 su bardağı et suyu veya normal su
  • tuz
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

Ispanaklar tencereye koyduğumuz ılık su içinde öldürülür, süzülür ve suyu sıkılır. İnce ince kıyılır. Margarin tencereye koyulup, eritilir. ݝnce kıyılmış soğan eklenip pembeleştirilir. Un eklenip birkaç kez çevrilir. Sonra ıspanaklar koyulup karıştırılır. Yarım kilo süt, tuz, karabiber ve et suyu veya su eklenip 15 dakika kaynatılıp servis yapılır.