Kereviz Çorbası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 adet kereviz
-
1 baş soğan
-
Yarım kilo süt
-
1-2 tanekarabiber
-
2 bardak su
-
1 yemek kaşığı un
-
Yeteri kadar tuz
-
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
-
1 yumurta sarısı
-
1 kutu krema
HAZIRLANIŞI
Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.