Kereviz Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 adet kereviz
  • 1 baş soğan
  • Yarım kilo süt
  • 1-2 tanekarabiber
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kutu krema

HAZIRLANIŞI

Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.