Körili Bezelye Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 2 Bardak bezelye
  • 1 orta boy soğan (doğranmış)
  • 1 küçük havuç (doğranmış)
  • 1 orta boy patates (soyulmuş ve doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı veya daha fazla tuz
  • 2 çay kaşığı köri tozu
  • 2 bardak tavuk suyu
  • 2 bardak süt

HAZIRLANIŞI

Sebzeleri, baharatları ve 1 bardak tavuk suyunu orta boy bir tencerede bir araya getirin. Sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karışımı bir blender veya mutfak robotuna aktarıp püreye dönüştürün. Blender hala çalışmaktayken diğer 1 bardak tavuk suyunu da ekleyin. Karışımı tekrar tencereye alın. Sütü de ekleyin. Ara sıra karıştırarak bir süre daha pişirin.