Körili Bezelye Çorbası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
2 Bardak bezelye
-
1 orta boy soğan (doğranmış)
-
1 küçük havuç (doğranmış)
-
1 orta boy patates (soyulmuş ve doğranmış)
-
1/2 çay kaşığı veya daha fazla tuz
-
2 çay kaşığı köri tozu
-
2 bardak tavuk suyu
-
2 bardak süt
HAZIRLANIŞI
Sebzeleri, baharatları ve 1 bardak tavuk suyunu orta boy bir tencerede bir araya getirin. Sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karışımı bir blender veya mutfak robotuna aktarıp püreye dönüştürün. Blender hala çalışmaktayken diğer 1 bardak tavuk suyunu da ekleyin. Karışımı tekrar tencereye alın. Sütü de ekleyin. Ara sıra karıştırarak bir süre daha pişirin.