Kremalı Ren Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 8 kişilik
  • ¼ kereviz
  • 1 küçük ince dilimlenmiş soğan
  • 10 su bardağı et suyu
  • ¼ pırasanın beyazı
  • ½ bardak zar gibi doğranmış tavuk eti
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı yağ
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 bardak süt

HAZIRLANIŞI

Bir tenereye yağı koyup hafif kızdırarak sebzeyi ilave edip bir dakika kavurun. Sonra tuz ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Başka bir kapta sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan tavuk suyunun içine karıştırarak ekleyin. Ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip, süzün. Tavuk etlerini de ilave edin.