Kuşkonmazlı Pirinç Çorbası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 su bardağı Amerikan Pirinci
-
1 kutu kuşkonmaz konservesi
-
1 fincan un
-
3 bardak tavuk suyu
-
1 baş soğan
-
1 demet maydanoz
-
2 çorba kaşığı domates rendesi
-
Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede 3 bardak tavuk suyu ile pirinçleri 10 dakika kaynatın. Küçük doğranmış olan kuşkonmazları da ilave edip kaynamaya bırakın. Bir tava kızgın yağda ince doğranmış olan soğanı kavurun. 1 fincan un, 2 çorba kaşığı domates rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip karışıtırın. Bu karışımı pirinçli et suyunun içine ekleyip koyulaşana kadar kaynatın. Üzerini maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapabilirsiniz.