Kuşkonmazlı Pirinç Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Amerikan Pirinci
  • 1 kutu kuşkonmaz konservesi
  • 1 fincan un
  • 3 bardak tavuk suyu
  • 1 baş soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı domates rendesi
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede 3 bardak tavuk suyu ile pirinçleri 10 dakika kaynatın. Küçük doğranmış olan kuşkonmazları da ilave edip kaynamaya bırakın. Bir tava kızgın yağda ince doğranmış olan soğanı kavurun. 1 fincan un, 2 çorba kaşığı domates rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip karışıtırın. Bu karışımı pirinçli et suyunun içine ekleyip koyulaşana kadar kaynatın. Üzerini maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapabilirsiniz.