Mantarlı Patates Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 3 orta boy patates
  • 5-6 adet orta büyüklükte mantar
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya iki kaşık zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Patatesler soyulur, dörde bölünür ve üzerlerini örtecek kadar suyla yaklaşık 20 dak. kadar haşlanır. Mikser yardımı ile püre haline getirilir, tuz ve karabiber eklenir. Diğer tarafta yapışmaz bir tencerede tereyağı eritilir ve soyulup ince dilimlenmiş mantarlar bu yağda bir süre kavrulur. Püremiz mantarlı malzemenin üstüne eklenir ve çorba kıvamına gelinceye dek kaynamış su eklenir. Kısa bir süre kaynatılıp dinlendirilir ve üzerine maydonoz yaprakları konarak servis yapılır.