Mantılı Çorba

Yayınlanma Çorbalar

zorZORLUK:  

MALZEMELER

  • 1 su bardağı un
  • yarım paket margarin
  • 150 gr yağsız kıyma
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 baş soğan
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çorba kaşığı kurü nane
  • 10 bardak su
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz, karabiber, kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın.

Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. Içlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.