Mülayim Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 3 corba kasigi un
  • 2 cay bardagi siviyag
  • 5-6 bardak et suyu veya su
  • 3 dis ezilmis sarmisak
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 yumurta sarisi
  • yarim limonun suyu
  • 3 tatli kasigi kuru nane
  • tuz

HAZIRLANIŞI

1,5 cay bardagi siviyagda unu kavurun.Fazla sarartmadan soyle bir cevrilsin.Uzerine et suyunu ekleyin. Kalan yarim cay bardagi siviyagi, sarmisaklari ve tuzunu ilave edin. Surekli karistirarak kaynamaya birakin. Diger tarafta, yogurt,yumurta sarisi ve limon suyunu cirparak corbanin terbiyesini hazirlayin. Corba kaynadiktan sonra, once corbadan terbiyeye bes alti kasik ilave edip, karistirin. Daha sonra terbiyeyi yavas yavas corbaya ilave edin. Bir tasim kaynamaya birakin. Naneyi ilave edip karistirin ve atesten indirin.