Pirinçli Balkabağı Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
  • 1300 gr. balkabağı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 2-3 diş karanfil
  • 1/2 demet dereotu
  • Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Pirinci bir tencerede diriliğini kaybetmeyecek şekilde hafif haşlayın. Ballkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, soyulmuş soğan, karanfil ve pirinci ilave edip kaynatın. Ateşten aldıktan sonra mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa 1 kaşık kremİ¢ ve bir tutam ince kıyılmış dereotu ilave edip servis yapın.