Pirinçli Barbunya Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Amerikan Pirinci
  • 200 gr sosis
  • 1 küçük soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 baş dövülmüş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı soya yağı
  • 1 su bardağı tavuk veya et suyu
  • 1 kase haşlanmış barbunya
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

Bir tencerenin içine yağı koyun. Sosisi, yeşil biberi, soğanı ince ince doğrayıp tencereye ilave edin. Sarmısağı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Domates suyunu, barbunyayı, pirinci de ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra pirinçler pişene kadar kaynatın. Üzerine ince dilimlenmiş sosis serpiştirip servis yapabilirsiniz.