Pirinçli Kestane Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • 1/2 su bardağı Amerikan Pirinci
  • 100 gr. kestane
  • 100 gr. mantar
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 fincan soya yağı
  • 1/2 demet dereotu
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tavada soya yağını kızdırın. Sonra ince doğranmış soğanı kavurun. İnce kıyılmış yeşil biberi, süt, et suyu ve unu da ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca mantar, kestane, pirinç, tuz ve karabiberi de ekleyip üzerini dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsiniz.