Pırpırım Çorbası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
½ kg semizotu
-
½ çay bardağı yeşil mercimek
-
½ çay bardağı nohut
-
½ çay bardağı kuru fasulye
-
2 çorba kaşığı margarin
-
1 adet soğan
-
1 çorba kaşığı salça
-
1 çay kaşığı tuz
-
½ çay kaşığı karabiber
-
Sos malzemesi:
-
2 çorba kaşığı tereyağı
-
½ çorba kaşığı un
-
5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı haşlayın. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, süzgeç ile başka bir kaba alın. Dipte kalan tortulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine daha önce hazırladığınız sosu , tuz ve salçayı ekleyip karıştırın, 5 su bardağı su ekleyin. Mercimeği ekleyip haşlayın. Daha sonra nohut ve fasulyeyi, yıkanıp doğranmış semizotunu da ilave ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.