Sante Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • 8 kişilik
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1adet yeşil salata
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 12 bardak et suyu
  • 3 çorba kaşığı kırılmış tel şehriye (2 dakika haşlanmış)

HAZIRLANIŞI

Patates ve soğanları temizleyip dörde bölün. Sonra enine ince dilimleyip, patatesleri yıkayın, süzdürün. Tencerede yağı kızdırın. Soğan ve patatesi ekleyerek 5 dakika kavurup unu ekleyin. Bir dakika karıştırıp et suyunu ve tuzunu ilave edin. Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirip, püre makinasından suyu ile geçirin. Yeşil salatayı yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Kaynar suda 1 dakika haşlayın ve süzün. Tel şehriye ile birlikte ilave edin.