Sonora Çorbası

Yayınlanma Çorbalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • Amerikan pirinci 150 gr
  • Tuz
  • Kereviz 200 gr
  • Taze Soğan 100 gr
  • Kıyılmış sarmısak dişi 1
  • Tereyağı 30 gr
  • Kimyon 1 çorba kaşığı
  • Kurutulmuş oregano 1 çorba kaşığı
  • Yumuşak yeşil chili biber 2-3 adet
  • Rendelenmiş domates 300 gr
  • Tavuk veya et suyu 1,8 lt
  • Mısır unu 50 gr
  • Karabiber
  • Kişniş yaprakları
  •  
  • SERVİS BAşINA BESݝN DEݐERݝ :
  • Protein 2 gr
  • Yağ 4 gr
  • Karbonhidrat 13 gr
  • = 440 Kj
  • 110 kcal

HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu suda pişirin. Kerevizi dilimleyin ve soğanları halka halka doğrayın; tereyağı içinde kıyılmış sarmısakla tatlandırın. Kimyon, oregano ve doğranmış chiliyi ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Rendelenmiş domatesi ve et suyunu ilave ederek kaynatın. 10 dakika orta ısıda pişirin. Çorbayı biraz koyulaştırmak için mısır unu ilave edin, tuz ve biber katın. Pirinci ilave edin ve kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

ÖNERݝ : Tavuk veya et suyunu sebze suyuyla ya da maya ekstresiyle değiştirirseniz çorba vejeteryanlara da sunulabilir.