Tavuklu Erişte Çorbası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 adet havuç
-
1 adet yeşil kabak
-
2 sap kereviz
-
1 adet tavuk şnitzel
-
1 bardak erişte
-
2 bardak tavuk suyu
-
2 bardak su
-
2 çorba kaşığı tereyağ
-
Tuz
-
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavugu tırnak büyüklüğünde küçük parçalar halinde doğrayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye önce tereyağını koyup kızdırın sonra tavukları ilave edin. Tavuklar pembeleşince içine küçük kareler halinde doğradığınız
havuçları ilave edin ve birlikte kavurun. Kabakları kabuklarını soymadan, kereviz sapları ile birlikte küçük kareler halinde doğrayın ve
tencereye ilave edin. Tavuk suyunu ve suyu ilave edip kaynatın. Servis yapmadan 10 dakika önce tuz, karabiber ve erişteleri ilave edin ve
erişteler pişinceye kadar kaynatın. Sıcak servis yapın.