Taze Bakla Çorbası
ZORLUK:
MALZEMELER
-
10 adet taze bakla
-
1 küçük soğan
-
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
-
1 yumurta
-
dereotu
-
zeytinyağı ve tereyağ
-
tatlı kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Baklaları tahta üzerinde incecik kıyın, diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyin daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edin ve 1 su bardağı sıcak suyuda katıp baklaların pişmesini sağlayın. Bu arada çukur bir kapta yoğurt, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı unu ve dereotunu da katıp karışımı hazırlayın. Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su bardağı kadar daha suyu ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğutlu olan karışımıda ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalım.Biraz dinlendikten sonra üzerine pul biber ilave ederek servis yapalım.