Akdeniz Usulü
ZORLUK:
MALZEMELER
-
3 su bardağı bira
-
1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides
-
3 adet dilimlenmiş pırasa
-
2 adet kıyılmış soğan
-
3 sap maydanoz
-
1 adet kereviz yaprağı
-
1 adet defne yaprağı
-
3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
-
3 yemek kaşığı un
-
tuz
-
biber
-
pilav
HAZIRLANIŞI
Bira, pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın.