Akdeniz Usulü

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 3 su bardağı bira
  • 1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides
  • 3 adet dilimlenmiş pırasa
  • 2 adet kıyılmış soğan
  • 3 sap maydanoz
  • 1 adet kereviz yaprağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 3 yemek kaşığı un
  • tuz
  • biber
  • pilav

HAZIRLANIŞI

Bira, pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın.