Izgara Tuna Balığı

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • 6 kişilik
  • 1 kg turna balığı filetosu
  • 1/2 su bardağı bira
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı acılı sos
  • çok acı kırmızı biber sosu
  • acısız kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Turna balığını 6 parçaya bölün. Derin olmayan bir kaba koyun. Yağı, birayı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu karıştırıp, acılı sosu ve çok acı kırmızı biber sosunu ilave edin, hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.