Kalamar Tava

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 250 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar
  • 1 su bardağı süt
  • 1 Su bardağı un
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartma yağı

TARATOR İÇݝN

  • ½ Bayat ekmek içi
  • ½ Su bardağı ceviz içi
  • 2 Diş sarmısak (ezilmiş)
  • ½ Limon suyu
  • ½ Su bardağı su
  • Tuz
  • Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içersine alın.

Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin.

Sütün içinden çıkattıktan sonra una bulayın.

Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin.

Yağı tavada ısıtın.

Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.

Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın.

TARATOR SOS

Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

Sos kabının içerisine alın.