Kalkan Balığı Amandın

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 4 kişi için
  • 8 dilim kalkan balığı
  • tuz
  • bir tutam karabiber
  • 6 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 kahve fincanı rafine yağı
  • 1 avuç kabuklu badem
  • 1 çay fincanı un

HAZIRLANIŞI

Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökün ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyin. Küçük bir kapla orta ateşli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman karıştırıp sarı olarak kızartın. Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece boşaltıp yağını süzdürün. Balıkları bir kaba koyup süt, tuz biber ilave ederek karıştırın. Sonra alt üst una bulayın. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Kalkanları yan yana yatırın. Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ekleyin. Bir dakika sote yapın, limon suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını müsavi olarak üzerlerine döküp servis edin.