Kalkan Tava

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 kg kalkan balığı, dilimlenmiş
  • Tuz
  • 5 kişilik

HAZIRLANIŞI

Kalkanları 3 er santimlik şeritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında dinlendirin.

Marine edilmiş kalkan balıklarını unlayın, fazla unlarını silkeleyin. Geniş bir tavada yağı kızdırın ve balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Balıkları bir mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağını alın. Limon dilimleri ile servis yapın.Kalkanları terbiye etmeden de pişirebilirsiniz.