Karidesli Dil Balığı

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 40 gr un
  • maydanoz
  • 100 gr mantar
  • 40 gr tereyağ
  • 1/2 kg karides
  • 3 çay fincanı su
  • 4 adet dil balığı
  • 1 çay fincanı krema
  • 1 çay fincanı beyaz şarap  
  • 1 çorba kaşık elma sirkesi
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun. Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın. Diğer yanda balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun. Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın. Mantar ve şarap ilavesi ile beş dakika daha kaynatın. Daha sonra bir süçgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 2-3 dakika kadar birbirine yedirin, balık suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün.