Karidesli Sandviç

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı Amerikan Pirinci
  • 3 yemek kaşığı soya yağı
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 baş orta büyüklükte soğan
  • 2 diş sanmsak
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış şifalı bitki (biberiye, mercan köşkü)
  • 200 gr. Haşlanmış karides
  • 200 gr. Taze ıspanak
  • 200 gr. Kırmızı paprika biberi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz karabiber
  • 8 adet sandviç dilimli tost ekmeği

HAZIRLANIŞI

Soya yağı, sirke, 100 gr. soğan, 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı şifalı otu (biberiye, mercan köşkü) geniş bir kaseye koyun. Karidesleri ilave edip iyice kanştırın. Üzerini kapatıp 4 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Karidesleri sostan ayırın. Büyük bir tavayı orta ateşte kızdırın. Karidesleri geriye kalan soğan, paprika, ıspanak ve artan 1 diş sarmısağı ilave edin. Ispanaklar solana ve karidesler hafif kızarana kadar 3-5 dakika pişirin. Pirinci kalan 1 çay kaşığı şifalı otu, tuz ve biberi ilave edin. Karıştırarak lezzetli ve hoş kokulu bir hale gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Bu kanşımı 2 tost ekmeğinin arasına veya 2-4 parça sandviç ekmeğinin içine koyarak servis yapın.

Her seıvis 348 kalori, 17 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 44 gr. Karbonhidrat, 0 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum içerir.