Levrek Filetosu Mönier Amandın
ZORLUK:
MALZEMELER
-
4 kişilik
-
4 adet levrek filetosu
-
6 çorba kaşığı süt
-
2 kahve fincanı rafine yağı
-
az tuz
-
bir tutam karabiber
-
½ çay fincanı kabukları temizlenip dilimlenmiş badem
-
1 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
-
1 limonun suyu
-
4 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Bademleri küçük bir kap ile fırında kavurup sararana kadar kızartın. Balıkları bir kaba koyup tuzlayıp, biberleyip sütü üzerlerine dökerek süte bulayın. Sonra balıkları una bulayın. Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırıp balıkları ekleyin. Orta ateşte dörder dakika alt üst kızartıp ateşten alın. Bir palet ile bir servis tabağına çıkarın ve tavadaki yağı dökün. Başka küçük bir tavaya tereyağını koyup kızartıp bademi ilave edin. 1-2 dakika ağır ateşte kavurup yağı ile balıkların üzerine dökün. Limon suyunu da üzerine serpip servis edin.