Levrek Yavrusu

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 4 kişi için
  • 1 adet yavru levrek
  • 200 gr tereyağı
  • 2 çay fincanı bayata kalburdan geçmiş beyaz ekmek içi
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 bağ kıyılmış maydanoz
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 küçük ince kıyılmış soğan
  • 2 yaprak defne
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 2 kahve fincanı balık suyu yada su

HAZIRLANIŞI

Levreğin kafasını ve karnını yarmadan pullarını kazıyın. Sırtından, ensesinden kuyruk üstüne kadar sırtını, bel kemiğinin iki tarafından yararak kemiklerini ve bağırsaklarını temizleyin. İyice yıkayıp kurulayıp muhafaza edin. Bir kabın içine ekmek içi, tereyağı, biber, tuz, soğan, maydanoz, defne ve yumurta sarısını koyup karıştırıp balığın içine sırtından doldurun. Balığı bütünü ile alabilecek uzunca bir güvecin veya küçük tepsinin içini yağlayıp balığı yerleştirin. Üzerine bir su bardağı beyaz şarap ve balık suyunu yada suyu koyup üzerini kapatarak ağır ateşte fırında yada ocağın üzerinde 20 dakika pişirip hemen servis edin.