Mayonezli Balık Salatesı

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 kg kefal, levrek veya kırlangıç
  • 1 soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 4 tane kornişon
  • 8 çorba kaşığı mayonez
  • 5 kişilik

HAZIRLANIŞI

Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra parçalara ayırarak tencereye yerleştirin. Balıkların arasına da soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğanla maydanoz dallarını yerleştirin.Tencereye balıkların üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Su kaynadıktan sonra tuzunu katıp 15 dakika kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp balıkları sudan çıkarın. Balıklar soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını çıkarıp küçük parçalara ayırın. Mayonezin yarısını balıkla karıştırıp bir tabağa yayın. Mayonezin kalan kısmını da üzerine döküp kornişonla süsleyerek servis yapın.