Midye Dolma

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 60 adet midye (büyük boy)
  • 600 gr zeytinyağı
  • 8 su bardağı su
  • 250 gr kuş üzümü
  • 1.5 kilo soğan
  • 1 demet dereotu
  • 200 gr. beyaz fıstık
  • 4 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • karabiber
  • yenibahar
  • tarçın
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün. Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin. Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. ݝnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın.