Somon Balığı Tartar

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 1 kg taze somon balığı
  • 2 adet limon
  • Zeytin yağ
  • Maydonoz
  • Bir çorba kaşığı kapari (isteğe bağlı olarak)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tost ekmeği

HAZIRLANIŞI

1.Balıkçınıza somonun filetolarını ayırtın

2.Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın. Olabilecek kalan kılçıkları ayırın.

3.Süzüp ve soğutuktan sonra balığı ince ince kıyın. Üzerine limon suyu,zeytin yağı, kıyılmış maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice karıştırın.

4.Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı üzerine koyup servis yapın.