Somon Balığı Tartar
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 kg taze somon balığı
-
2 adet limon
-
Zeytin yağ
-
Maydonoz
-
Bir çorba kaşığı kapari (isteğe bağlı olarak)
-
Karabiber
-
Tuz
-
Tost ekmeği
HAZIRLANIŞI
1.Balıkçınıza somonun filetolarını ayırtın
2.Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın. Olabilecek kalan kılçıkları ayırın.
3.Süzüp ve soğutuktan sonra balığı ince ince kıyın. Üzerine limon suyu,zeytin yağı, kıyılmış maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice karıştırın.
4.Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı üzerine koyup servis yapın.