Somon Hachee

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZOTLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 600 gr somon balığı
  • 2 adet yumurta akı
  • taze kara biber
  • 4 adet domates
  • kereviz yaprağı
  • yeşil soğan
  • zeytinyağ
  • roka
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Somonları iyice yıkayıp, süzgeçten geçirin, sonra, mikser rendesinden geçirin. Diğer yanda yumurta aklarını hafifçe çırpıp somonların üzerine dökün, 3 yemek kaşığı zeytin yağ, biraz tuz, biber ve fındık rendesini de katıp, iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı birer porsiyon halinde kaselere koyun. Sosu emmesi için buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin. Servis yapmadan önce, domatesleri dilimleyip, tabağı süsleyin.