Somonlu Kabak Terin

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 4 adet kabak
  • 4 dilim somon füme
  • 4 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı taze krema
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı köri
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın.

Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın (suyunu çekmesi için).

Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Fırınınızı 210 dereceye ayarlayın

Fırına dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayın.

Kalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin.

Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Önceden ısıtılmış fırında benmari usulu 45 dakika pişirin

Sıcak veya ılık olarak servis yapın