Soslu Kılıç

Yayınlanma Deniz Ürünleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • zeytinyağ
  • 2 adet limon
  • 100 gr kapari
  • 400 gr kılıç balığı
  • 200 gr yeşil zeytin
  • 10 adet defne yaprağı
  • taze kara biber, çekilmiş
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Kılıç balığını yıkayıp bir süçgeçte süzün. Sonra, keskin bir bıçak yardımıyla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş, düz bir tabağa sadece bir kat olmak kaydıyla dizin. Diğer yanda, bir katpa 4 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdirin. Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine yerleştirin. Tabağı folyo ile örtüp, serin bir ortamda sosu emmesi için 6-7 saat bekletin. Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın.