Karışık Dolma

Yayınlanma Dolmalar

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 12 adet dolmalık biber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 8-10 adet soğan
  • 350 gr. pirinç
  • 1 kahve fincanı üzüm
  • 1 kahve fincanı fıstık
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • Yarım paket tarçın
  • Yarım paket yenibahar
  • 1 demet nane
  • 2 bardak Ayçiçek,yağı
  • Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Soğanları ince kıyıp, bir bardak ayçiçek yağı ile öldürün. Pirinci ilİ¢ve edip, karıştırarak 2 dakika daha kavurun. Ayrı bir kap içerisinde kavurduğunuz fıstıkları, yıkanmış üzümü, şekeri ve tuzu katın. 2 bardak su ilave ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pişirin. Tarçını ve yenibaharı ve naneyi de katın.D olma içi ılınınca biberleri ve içleri boşaltılmış, tuzda bıraklımş patlıcanları doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yağı katarak önce hızlı, 2 dakika sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.