Lahana Sarması

Yayınlanma Dolmalar

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
  • 7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı
  • 250 gr. kıyma
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 adet küp doğranmış domates
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 adet limon
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı pastörize yoğurt
  • 1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber
  • Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerleştirip dolma şeklinde sarın. Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.