Lahana Sarması
ZORLUK:
MALZEMELER
-
2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
-
7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı
-
250 gr. kıyma
-
1 büyük baş soğan
-
1 adet küp doğranmış domates
-
1/2 demet dereotu
-
1 adet limon
-
2 çorba kaşığı zeytinyağı
-
2 çorba kaşığı pastörize yoğurt
-
1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber
-
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerleştirip dolma şeklinde sarın. Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.