Mısırlı Biber Dolması

Yayınlanma Dolmalar

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 su bardağı Amerikan Pirinci
  • 8 adet büyük boy dolma biber
  • 1-1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)
  • 300 gr. Konserve mısır (suyu süzülmüş)
  • 1 baş orta boy doğranmış soğan
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 100 gr. Doğranmış yeşil acı biber
  • 1/2 çay kaşığı toz kimyon
  • 50 gr. Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
  • Süslemek için kırmızı biber halkaları

HAZIRLANIŞI

Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün. Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın. Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun. Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün. 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın. Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın.

Her servis 282 kalori, 9 gr. Protein, 10 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 5 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 581 miligram sodyum içerir.