Zeytinyağlı Pırasa Dolması

Yayınlanma Dolmalar

ZORLUK:  kolay

MALZEMELER

  • 2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
  • Yarım kilo pırasa
  • 1 adet havuç (doğranmış)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış)
  • 1 domates
  • 2 şeker kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeterince tuz ve kimyon

HAZIRLANIŞI

Pirincin pişmesi için 2.5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp patlıcan, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20 dakika kadar kavurun. Pirinçler pişince hazırlanmış olan bu içten pırasaların içine doldurun, fırına koymadan önce üzerlerine yoğurt dökün sonra fırın kabına dizin. 150 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.